The Warriors (The Warriors)

Action från 1979, 92 min

Filmen utspelar sig i gatugängens New York på 70-talet. Olika gäng styr sina stadsdelar. Ledaren för det största gänget, The Gramercy Riffs, Cyrus (Roger Hill), kallar till ett stormöte i The Bronx med alla stadens gäng, om att det vore bättre att alliera sig med varandra, mot polisen, istället för att slåss med varandra.

Ett av gängen som är på plats är The Warriors, som håller till i Coney Island. Cyrus blir skjuten, och mördaren Luther (David Patrick Kelly) pekar ut The Warriors som skyldiga. Då kommer en stor polisstyrka och det blir upploppsstämning. Ledaren för The Warriors, Cleon (Dorsey Wright) blir lynchad direkt, medan resten av gänget flyr.

Swan (Michael Beck) tar på sig rollen som ledare, medans den kaxiga Ajax (James Remar) också vill vara ledare. De är nu 8 st i gänget som måste hem till Coney Island, o därmed gå igenom en massa stadsdelar kontrollerade av olika gäng.

De måste nu slåss hela vägen hem mot olika gäng som utmärker sig på olika sätt. T.ex. The Baseball Furious, som är sminkade och använder basebollträn som vapen, tjejgänget The Lizzies och The Orphans. Hos sistnämnda, som visar sig vara ett ganska töntigt gäng får Swan sällskap av Mercy (Deborah Van Valkenburgh).

The Warriors jagas även av polisen, och gänget splittras under en flykt. The Gramercy Riffs vill till vilket pris som helst ha tag i The Warriors.

Mitt betyg blir 9 av 10.

http://www.imdb.com/title/tt0080120/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

DET (2017) (IT)

ClownTown (ClownTown)

Little Evil (Little Evil)