The Blob (1988) (The Blob)

Skräck från 1988, 95 min

Det är en remake av nedanstående film från 1958. En äldre man hittar geléliknande material i något som faller ner från rymden.

Brian Flagg (Kevin Dillon) är i närheten ute på landet och kör på sin motorcykel. Han blir vittne till att Blobben fastnar på mannen. Paret Paul Taylor (Donovan Leitch Jr.) och Meg Penny (Shawnee Smith) finner de båda och tar de till sjukhus.

Mannen äts upp av Blobben med en frätande effekt. I denna remake är Blobben mycket mer brutalare och har utvecklat armar. Hemskare scener på offren är det också. Blobben äter många på sin väg intill stan, bl.a. Paul och sheriffen Herb Geller (Jeffrey DeMunn).

Men Brian blir vittne till att ett stort antal män i vita skyddsdräkter bärgar det nedfallna föremålet som visar sig vara en av USA's satelliter innehållandes ett biologiskt vapen.

Dr. Meddows (Joe Seneca) leder styrkan med soldater, och han vill ha Blobben levande, samtidigt som den härjar i staden. Bl.a. är scenen i biografen med i denna remake också. Brian och Meg hamnar i stadens kloaksystem där Blobben trivs.

Mitt betyg blir 5 av 10.

http://www.imdb.com/title/tt0094761/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

DET (2017) (IT)

ClownTown (ClownTown)

Little Evil (Little Evil)