Mannen med den Gyllene Pistolen (The Man with the Golden Gun)

Action från 1974, 125 min

James Bond (Roger Moore) får en pistolkula i guld med hans agentnummer, 007, skrivet på, och det finns en yrkesmördare som använder sig av guldkulor, Francisco Scaramanga (Christopher Lee). Inte mycket är känt om honom, men Bond får avbryta sitt nuvarande uppdrag gällandes en solenergi-uppfinning, Solex Agitator.

Hans uppdrag blir att leta rätt på Scaramanga och spåren leder till Sydostasien. Den första han kommer i kontakt med är Andrea Anders (Maud Adams), som är Scaramangas älskarinna.

Utanför en nattklubb blir Bond vittne till ett mord, och det visar sig att offret är Solex-forskaren Gibson (Gordon Everett). Bond får hjälp av en annan MI6-agent, den något klantiga Mary Goodnight (Britt Ekland).

Kopplingen Solex och Scaramanga leder dem till en ö utanför Kina (inspelningsplatsen är dock Thailand). Där kommer den slutliga duellen att äga rum. Scaramanga ser Bond som sin mest uppskattade rival. Scaramanga har i sitt residens labyrintliknande lokaler med diverse lustigheter och fällor i.

Medan Nick Nack (Hervé Villechaize), Scaramanga's kortväxte betjänt, sköter apparaturen så ska Bond med sin Walter PPK duellera mot Scaramanga's gyllene pistol.

Jag är ett stort fan av James Bond, så jag betygsätter de högt.

Mitt betyg blir 8 av 10.

http://www.imdb.com/title/tt0071807/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

DET (2017) (IT)

ClownTown (ClownTown)

Little Evil (Little Evil)