Jesus Christ Superstar (Jesus Christ Superstar)

Musikal/Drama från 1973, 108 min

Vi får följa Jesus (Ted Neeley) sista dagar. Om hur han red in på en åsna, hur han helade sjuka, talar med sina lärjungar och till sist hur Judas Iskariot (Carl Anderson) förråder honom. Allt i form av en musikal.

Översteprästerna, med Kajafas (Bob Bingham) i spetsen är rädda för Jesus, eftersom det går rykten att han kallas för judarnas konung. De kommer fram till att han ska arresteras och det är hans egen lärjunge Judas som förråder och anger honom för 30 silverpenningar. Han ångrar sig dock och hänger sig efteråt.

Ganska roligt är det att det trots utspelar sig för runt 2 000 år sedan, har man lagt in lite moderna saker. I det t.ex. heliga templet, där Jesus blir arg och slår sönder det, eftersom man gjort om det till en marknadsplats, säljs vykort, skrivmaskiner och handgranater.

Pontius Pilatus (Barry Dennen) vakter är beväpnade, en del med svärd eller hillebarder och en del med moderna kulsprutepistoler. Vi får även se en scen där Judas blir jagad av stridsvagnar.

Innan Pilatus dömer Jesus för att ha påstått att han har utgett sig för att vara Guds son och judarnas konung, så låter han folket få välja vem som ska friges, mellan Jesus och rövaren Barabbas. Men folket väljer Barabbas.

Till sist blir Jesus dömd till att spikas upp på korset, där bl.a. Maria Magdalena (Yvonne Elliman) gråter. Till slut kommer bussen och hämtar dom!

Mitt betyg blir 9 av 10.

http://www.imdb.com/title/tt0070239/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

DET (2017) (IT)

ClownTown (ClownTown)

Little Evil (Little Evil)