Hundraettåringen som smet från notan och försvann (The 101-Year-Old Man Who Skipped Out on the Bill and Disappeared)

Komedi/Äventyr från 2016, 108 min

"Hundraettåringen" är en fortsättning på filmen "Hundraåringen". Allan (Robert Gustafsson) är nu 101 år och befinner sig på Bali. Tillsammans med Julius (Iwar Wiklander), Benny (David Wiberg), Bennys nya tjej Mirjam (Shima Niavarani) och apan Erlander (Crystal the Monkey) har de slösat upp nästan 50 miljoner kronor på lyxprylar.

De planerar att åka tillbaka till Sverige, men när Allan bjuder Mirjam på en mycket god läskedryck, Folksoda, och så börjar de intressera sig för denna.

Denna läskedryck, användes som "vapen" och i utpressning från Sovjet under kalla kriget. Sovjet lovade att inte börja tillverka denna, för att inte konkurrera ut t.ex. Coca-Cola. 

Det kommer fram att Allan har receptet på denna Folksoda någonstans, o jakten på receptet börjar. Men fler är intresserade... CIA spårar sökningar på Folksoda till Bennys o Miriams hus...

Även en kvinna som har kopplingar till Allan, Kristina (Svetlana Rodina Ljungkvist), som hon ser har blivit bedragen av Allan, får också snabbt information om receptet.

Geddan (Jens Hultén) lider fortfarande av minnesförlust, men lirar lite gitarr och är sugen på att bada.

Jag tycker filmen var ganska rolig!

Mitt betyg blir 7 av 10.

http://www.imdb.com/title/tt4940370/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

DET (2017) (IT)

ClownTown (ClownTown)

Little Evil (Little Evil)