Seven (Se7en)

Thriller från 1995, 127 min

Seven är en mycket bra och otäck film. Detective David Mills (Brad Pitt) och hans fru Tracy (Gwyneth Paltrow) är nyinflyttade, staden är okänd. Mills blir partner till den erfarne polisen William Somerset (Morgan Freeman).

Deras första fall tillsammans är att undersöka en mycket överviktig man som hittats död på matbordet. Någon har tvingat mannen att äta ihjäl sig. De hittar en del märkliga ting, tillsammans med en hink med spyor... Ordet Gluttony (Frosseri) är inristat i väggen.

Nästa brottsplats är hos en rik advokat, som blivit tappad på blod. På platsen står det skrivet ordet Greed (Girighet). Somerset kopplar ihop morden med de 7 dödssynderna, och de upptäcker en märklig ledtråd som leder till nästa brottsplats.

De sju dödssynderna är frosseri, girighet, lättja, lust, högmod, avund och vrede. Kommer det att bli 7 dödsoffer som dödats på sätt som kopplas till dödssynderna?

Genom lite förbjudna metoder lyckas de spåra en man, John Doe (Kevin Spacey). Kan det vara mördaren som har de 7 dödssynderna som sitt modus operandi?

Mitt betyg blir 9 av 10.

/http://www.imdb.com/title/tt0114369/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

DET (2017) (IT)

ClownTown (ClownTown)

Little Evil (Little Evil)